Pudingos meggyes süti

Pudingos meggyes

(25*35 cm-es tepsihez)

A pudingos meggyes sütit sokszor elkészítettem már,remek vendégváró sütemény vagy akár hétköznapi édesség.

Hozzávalók:
A tésztához:

  1. 45 dkg liszt
  2. fél csomag sütőpor
  3. fél mokkáskanál só
  4. 12 dkg cukor
  5. 1 csomag vaníliás cukor
  6. 25 dkg vaj vagy margarin
  7. 2 tojás
  8. 1 evőkanál tejföl
Töltelék:
  1. 8 dl meggylé
  2. 5 evőkanál cukor
  3. 2 csomag vaníliás puding
  4. fahéj
  5. kb 70-80 dkg magozott meggy (2 üveg befőtt)
Elkészités:
A meggyből,cukorból,fahéjból, pudingporból krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt hozzákeverjük a levétől lecsorgatott meggyet.
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,rákenjük a pudingos krémet,majd rátesszük a másik kinyújtott lapot
30-40 perc alatt készre sütjük..
Ha kihűlt, bőven megszórjuk porcukorral és tetszés szerint szeleteljük.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here