Puncs torta

Puncs torta

Hirdetés

A puncs torta azoknak kedvence lesz akik szeretik a puncsos ízt,egyszerűen elkészíthető finomság,bármilyen alkalomra.

Hozzávalók:

A piskótához: 

  1. 4 tojás,
  2. 4 evőkanál cukor,
  3.  4 evőkanál liszt,
  4.  1 evőkanál kakaópor.

A sziruphoz: 

  1. 3 dl víz,
  2.  3-4 evőkanál baracklekvár,
  3. 1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve,
  4.  6 evőkanál rum
  5. 2 evőkanál porcukor

A tésztához:

  1. 30 dkg porcukor,
  2.  6 tojássárgája,
  3. 1 citrom leve és lereszelt héja,
  4.  fél csomag sütőpor,
  5.  25 dkg liszt,
  6. 12 dkg olvasztott margarin,
  7. 6 tojás kemény habbá vert fehérjéje.

A mázhoz:

  1. 1 csomag puncs ízű pudingpor
  2. 6 dl tej
  3. 18 dkg margarin
  4. 18 dkg porcukor

Elkészítés:

Először csináljuk meg a tölteléket, amelyhez hagyományos módon piskótát sütünk négy tojásból, négy evőkanál cukorból és négy evőkanál lisztből, a masszát egy evőkanál kakaóval ízesítjük, s előmelegített sütőben megsütjük,180 C fokon. Miután a tészta kihűlt, kis kockákra vágjuk.

A kakaós piskóta darabokat aztán leöntjük a következő sziruppal: három deciliter vízben elkeverünk három-négy evőkanál baracklekvárt, egy citrom lereszelt héját és kifacsart levét, hat evőkanál rumot és két evőkanál porcukrot is adunk hozzá. Ezt a masszát fogjuk két lap közé tölteni.Ha nem lesz elég krémes akkor botmixerrel krémesítsük.

A sütemény tésztájához harminc dekagramm porcukrot hat tojássárgájával habosra keverünk, hozzáadjuk egy citrom levét és lereszelt héját, majd elvegyítjük fél csomag sütőporral elegyített huszonöt dekagramm liszttel, belecsurgatunk tizenkét dekagramm olvasztott margarint, végül óvatosan a masszába forgatjuk a hat tojás kemény habbá vert fehérjét. Tortaformába öntjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben piskótaként sütjük.
Kihűlés után a tésztát vízszintesen félbevágjuk, aztán mindkét lap belsejét vékonyan megkenjük baracklekvárral.

Az alsó lapra ráterítjük a rumos tölteléket, erre helyezzük a másik piskótalapot, majd óvatosan megnyomkodjuk a tetejét.

A mázhoz megfőzzük a tejben a pudingporokat majd ha kihűlt hozzáadjuk a porcukorral elkevert margarinhoz. A torta tetejére és oldalára simítjuk.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here