Hirdetés

Sajtos, köményes,sonkás vagy pizzás csiga

Ez nagy adag, kb 40 db sajtos, sonkás, köményes vagy pizzás csiga jön ki belőle.

Ha kisebb adag is elég akkor felezzük a mennyiségeket.

Hozzávalók:

A tésztához:

  1. 50 dkg liszt
  2. 30 dkg margarin
  3. 2 dl tej
  4. 1 csomag sütőpor
  5. Só ízlés szerint

A krémhez:

Alap:

  1. 30 dkg sajt
  2. 30 dkg vaj
  3. 1 csapott kiskanál só
  4. 0,5 kiskanál pirospaprika

A köményeshez: 0,5 kiskanál kömény

A sonkáshoz, pizzáshoz:

  1. Pizzakrém
  2. Oregáno
  3. sonka

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal összedolgozzuk,hozzáadjuk a sütőport, a sót és végül a tejjel jól kidolgozzuk.

Ha túl ragacsos lenne adjunk még hozzá lisztet.

Négy részre osztjuk a tésztát, ha fél adagból készítjük akkor két részre.

Egyenként kinyújtjuk négyszög alakúra, fél cm vastagságúra, majd megkenjük a krémmel,feltekerjük, folpakkba csomagoljuk a rudakat és hűtőben pihentetjük 2-3 óra hosszat.

Az alapkrém elkészítése:

A puha vajat a reszelt sajttal jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a sót és a pirospaprikát.

Ezzel kenjük meg a kinyújtott lapokat.

Ha köményest is szeretnénk akkor a krémmel megkent tésztára köményt szórunk és így tekerjük fel.

A sonkáshoz fel vágjuk a sonkát kicsire és ezzel szórjuk meg az alapkrémet mielőtt feltekerjük.

Ha pizzásat is csinálunk akkor a kinyújtott lapra pizzakrémet kenünk, ezt megszórjuk oregánóval,apróra vágót sonkával és reszelt sajttal és így tekerjük fel.

Ha letelt a pihenő idő bemelegítjük a sütőt 160 C fokra.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here