Sütés nélküli epres süti

Sütés nélküli epres süti

Hirdetés

A sütés nélküli epres süti nagyon jó alternatíva azoknak akik nyáron a meleg miatt nem szeretnek sütni,de szeretik a gyümölcsös finomságokat.

Hozzávalók:

20*40 cm-es tepsihez

Az alaphoz:

  1. 300 g babapiskóta vagy piskóta korong

A sziruphoz:

  1. 1 dl víz
  2. 10 dkg porcukor
  3. 1 citrom leve és reszelt héja
  4. 15 dkg eper

A krémhez:

  1. 20 dkg fehércsoki
  2. 2 dl habtejszín
  3. 30 dkg eper
  4. 2 csomag vaníliás cukor
  5. 50 dkg mascarpone

A díszítéshez:

Annyi félbevágott eper ahány szeletre vágjuk a sütit

Elkészítés:

A sziruphoz felfőzzük a cukrot a vízzel,belevágjuk az epret, összefőzzük,majd leturmixoljuk és hagyjuk kihűlni.

A krémhez megolvasztjuk a fehércsokit,hozzáadjuk a mascarponét és a vaníliás cukrot, felverjük a habtejszínt és ezt is hozzá keverjük.

Egy sütőformába lerakjuk a babapiskótát,meglocsoljuk a sziruppal,kenünk rá egy réteget a krémből, majd megszórjuk darabolt eperrel.

Folytatjuk a rétegezést amíg van hozzávalónk.

Kb 3 rétegünk lesz.

A felső réteg piskótára kevés krémet simítunk majd hűtőbe rakjuk pár órára.

Ezután kivesszük, felvágjuk és tetszés szerint díszithetjük.

Sütés nélküli epres süti

 

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here