Szilvás,fahéjas lepény

Szilvás, fahéjas lepény

Hirdetés


Ez a szilvás,fahéjas lepény egy egyszerűen elkészíthető,kevés hozzávalóból,finom őszi sütemény.

 

Hozzávalók:

A tésztához:

  1. 50 dkg liszt
  2. 20 dkg margarin
  3. 20 dkg cukor
  4. 1 sütőpor
  5. 3 tojássárgája
  6. 2 evőkanál tejföl
  7. késhegynyi só
  8. 2 evőkanálnyi zsemlemorzsa vagy búzadara
A töltelékhez:
  1. 1 kg szilva
  2. 15 dkg cukor
  3. 1 kávéskanál fahéj
A kenéshez:
  1. 1 tojás
A tetejére:
  1. porcukor
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal jól elmorzsoljuk,hozzáadjuk a sütőport,a cukrot,a 3 tojássárgáját,a sót és a tejfölt és jól összegyúrjuk.
A szilvát megmossuk,kimagozzuk és apró kockákra feldaraboljuk.
Hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat azután jól elkeverjük.
A tésztát két felé osztjuk,tepsi nagyságúra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt vagy kikent tepsibe rakjuk.
Megszórjuk zsemlemorzsával vagy búzadarával hogy a szilva leve ne lágyítsa el a tészta alját.
Egyenletesen eloszlatjuk rajta a szilvatölteléket, majd kinyújtjuk a másik felét is a tésztának és betakarjuk.
Ha a szilvatöltelék sok levet engedett akkor előbb szűrjük le.
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
A tészta tetejét villával megszurkáljuk és megkenjük a felvert tojással.
30 – 35 perc alatt szép barnára sütjük.

Ha kihűlt porcukorral meghintjük és kockákra vágjuk.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here