Gesztenyés torta

Gesztenyés torta

Ez a gesztenyés torta nagyon látványos és egyszerű az elkészítése,bármilyen alkalomra elkészíthető.

Hozzávalók:

A tésztához:

  1. 6 tojás
  2. 12 evőkanál cukor
  3. 12 evőkanál liszt
  4. 1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
  1. 750 g gesztenyemassza
  2. 500 ml habtejszín
  3. 5 tasak habfixáló
A díszítéshez:
  1. 200 g csokis vagy vaníliás roletti (ostyarúd)
  2. 250 ml habtejszín
  3. dekorcukor ízlés szerint
Elkészítés:
 
A tojásokat szét választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját jól kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és végül óvatosan a tojás habot is beleforgatjuk.
Kibélelt tortaformában (24 vagy 26 cm) , 180 C fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük. (tűpróba).
A krémhez a gesztenye masszát krumplinyomóval átpasszírozzuk. A habtejszínt, a habfixálóval és ha nem cukrozott a tejszín akkor 5-6 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
Hozzáadjuk az átpasszírozott gesztenyemasszához és jó krémesre keverjük.
Ha kisült a tortalap kivesszük a formából és hűlni hagyjuk.
Keresztben kettévágjuk és megkenjük a krém háromnegyedével, rátesszük a tetejét, ezután egy vékony réteg krémmel bevonjuk a tetejét és körbe a szélét is.

 

A rolettiket  egyforma darabokra vágjuk, akkora legyen mint a torta magassága. majd körbe rakjuk vele a tortát.

Ezután tetszés szerint díszíthetjük a tejszínhabbal és a dekorcukorral.

Gesztenyés torta

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here