Raffaello torta recept

Raffaello torta recept

Hirdetés

A raffaello torta recept nagyon egyszerű,a végeredmény mégis nagyon finom.

 

Hozzávalók:

A piskótához:

  1. 6 tojás,
  2. 12 evőkanál cukor,
  3. 4 evőkanál olaj,
  4. 6 evőkanál víz,
  5. 15 evőkanál liszt,
  6. csipetnyi sütőpor;

A krémhez:

  1. 25 dkg mascarpone,
  2. 15 dkg porcukor,
  3. 10 dkg fehér csokoládé,
  4. 3 dl tejszín,
  5. 5 dkg kókuszreszelék
  6. 1 csomag zselatin

A díszítéshez:

  1. 1 dl tejszín,
  2.  5 dkg kókuszreszelék,
  3.  raffaello golyók

Elkészítés:

A piskótához az egész tojásokat  egy tálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük míg vastag, egynemű krém lesz. Ekkor apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat és kicsit még együtt verjük. A sütőport összekeverjük a liszttel, majd lazán beleforgatjuk a tojáshabba. 22 cm.es  tortaformába  töltjük és előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük.

Míg a piskóta sül, 1 dl tejszínt felforrósítunk és belekeverjük a cikkekre tört csokoládét, egynemű krémmé kavarjuk, majd hűlni hagyjuk.

A zselatint 0,5 dl vízben jól elkeverjük, felforrósítjuk, majd langyosra hűtjük.

A mascarponét kikavarjuk a porcukorral, majd hozzákeverjük a csokoládét, a zselatint és a kókuszreszeléket.

A tejszínt kemény habbá verjük, felét összekeverjük a krémmel, majd lazán beleforgatjuk a megmaradt felét is.

A piskótát,ha kihűlt három lapba vágjuk és megtöltjük a krém háromnegyed részével, majd a többivel bevonjuk a tortát és bőven megszórjuk kókuszreszelékkel.

A megmaradt tejszínt felverjük, nyomózsák segítségével habrózsákat nyomunk a tortára és raffaello golyókkal díszítjük.


Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here