Szilvás krémes torta

Szilvás krémes torta

Hirdetés

A szilvás krémes torta egy igazi őszi finomság,lágyan krémes és gyümölcsös.

Hozzávalók:
A tésztához:

  1. 30 dkg liszt
  2. 15 dkg vaj
  3. 3 evőkanál cukor
  4. 1 csomag sütőpor
  5. 2 db tojássárgája
  6. 1 evőkanál tejföl
  7. 1 csipet só
A krémhez:
  1. 3 db tojássárgája
  2. 5 db tojásfehérje
  3. 1 tasak vaníliás pudingpor
  4. 1,5 dl tejföl
  5. 4 evőkanál cukor
  6. 1 kg szilva
  7. fahéj
  8. 5 evőkanál búzadara
Elkészítés:

A lisztet, a cukorral, sütőporral, sóval elkeverjük, ezután a vajat elmorzsoljuk benne.Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt és összegyúrjuk. (Ha nem áll össze, tehetünk még egy kis tejfölt bele.) Tepsi nagyságnál picit nagyobbra nyújtjuk, körülbelül fél cm vastagra, beleterítjük a tepsibe úgy, hogy pereme legyen. Ha szakad, nem baj, kézzel belelapogatjuk.

 

Meghintjük 2 evőkanál búzadarával (vékonyan, csak annyi kell, hogy a szilva levét felszívja), kirakjuk a kimagozott, félbevágott szilvával (vágott felével felfelé), bőven meghintjük fahéjjal, rászórjuk a maradék 3 evőkanál búzadarát.

Elkészítjük a krémet:
A tojásfehérjét, cukorral kemény habbá verjük. Egy külön edényben a tojássárgáját, a pudingporral kikeverjük, és hozzákeverjük a tejfölt. Végül a fehérjehabot óvatosan a sárgájához keverjük.

A masszát ráöntjük a szilvára, elsimítjuk.

170-180 C-ra előmelegített sütőben, 30-35 percig sütjük. Ha nagyon pirul a teteje, sütőpapírral takarjuk le.

Tejszínhabbal és szilva darabokkal díszijük.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here