Túrókrémes, barackos süti

Hirdetés

A túrókrémes barackos egy sütés nélküli,gyorsan elkészíthető finomság,főként a nyári forró napokra ajánlom,mikor nem szeretnénk befűteni az amúgy is meleg konyhát,de ennénk egy kis házi süteményt.

Hozzávalók:

A tésztához:
-200 g babpiskóta

A krémhez:
-50 dkg tehéntúró
-15 dkg cukor
– 1 tasak vaníliás cukor
-1 csomag zselatin
-2 darab nagyobb őszibarack

A tetejére
-250 ml habtejszín
-2 csomag habfixáló
-őszibarack a díszítéshez

Elkészítés:
Az őszibarackokat meghámozzuk és kis kockákra feldaraboljuk,majd hűtőbe tesszük.
A zselatint egy dl hideg vízben elkeverjük és jól felforrósítjuk majdnem forrásig aztán félre tesszük hűlni.
Egy villával összetörjük a túrót,hozzáadjuk a cukrot,vaníliás cukrot és jó krémesre kavarjuk.ha nem sikerült összetörni elég jól a túrót akkor kézi mixerrel vagy botmixerrel pürésíthetjük.
Hozzáadjuk a barack darabokat és a kihűlt zselatint,jól elkeverjük.Ha a zselatin időközben megkeményedett akkor újra kell melegíteni,Folyékony állapotban kell a túrótöltelékhez hozzáadni.
Egy kb 30*20 cm-es jénai tál aljára szorosan egymás mellé rakjuk a babapiskótákat.
Rásimítjuk a túrótölteléket és hűtőbe tesszük.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük,rákenjük a túrókrémre.
A süti tetejét tetszés szerint díszíthetjük barack szeletekkel.
Legalább 3 óra hosszat hűtőben tartjuk,de legjobb ha egész éjszakán át.

 

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here