Túrokrémes vaníliás emeletes körte torta

Túrókrémes, vaníliás emeletes körte torta

Hirdetés

Ezt az emeletes tortát nagyobbik fiam 20. szülinapjára készítettem el.Ennek a receptjét sehol máshol nem fogjátok ilyen formában megtalálni,mivel ez az én fantáziám szüleménye.Bele adtam minden eddigi tudásom és tapasztalatom és büszkén mondhatom hogy nagyon jól sikerült és azok szerint akik meg kóstolták, finom lett.
Ez a torta két különböző töltelékkel de egymással harmonizáló íz világgal készült.Nem feltétlen kell emeletes legyen,külön külön is elkészíthetőek..Annak ellenére hogy nehéznek tűnik az elkészítése akinek már van egy kis rutinja annak könnyen fog menni viszont eléggé időigényes.A tortalapokat egy nappal korábban is meg lehet sütni így megspórolhatjuk azt az időt amíg sűlnek meg kihűlnek. Bátran kezdjetek neki ! Sok sikert !

Hozzávalók:

Az alsó nagyobbik tortához (26 cm) :

  1. 6 tojás
  2. 12 dkg liszt
  3. 12 dkg cukor
  4. 1 csomag sütőpor
  5. 1 kávéskanál citromlé

A túró töltelékhez:

  1. 1/2 kg túró
  2. 15 dkg cukor
  3. 1 evőkanál vanília aroma vagy 2 tasak vaníliás cukor
  4. fél kávéskanál reszelt citrohéj
  5. 1 csomag zselatin
  6. 250 ml habtejszin
  7. 1 nagyobb körte
A felső, kisebbik tortához (24 cm vagy 22 cm)
  1. 6 tojás
  2. 12 dkg liszt
  3. 12 dkg cukor
  4. 1 sütőpor
  5. 1 kávéskanál citromlé
A vanília krémhez:
  1. 3 csomag vanília ízű puding por
  2. 9 dl tej
  3. 9 evő kanál cukor
  4. 250 ml habtejszín
  5. 2 kis tasak habfixáló
Az összeállításhoz :
  1. 2 csomag baba piskóta (300 g )
  2. színes szalag
A torta díszítéséhez:
  1. 250 ml habtejszín
  2. 2 kis tasak habfixáló
  3. 2 nagyobb körte
  4. Dekor cukor
Elkészítés:
 
A tojásokat szét választjuk,fehérjét kemény habbá verjük.
A tojás sárgáját a cukorral fehéredésig kikavarjuk, hozzáadjuk a sütőport amit kevés citromlével felpezsegtettünk,jól elkeverjük,majd hozzáadjuk a lisztet és óvatosan a tojáshabot is belekeverjük.
180 C fokra előmelegített sütőben, sütőpapirral bélelt vagy kivajazott tortaformában tűpróbáig sütjük.
(kb 40 perc).Ha égne a teteje de a tészta még híg akkor alufóliával takarjuk le.
A kisebbik tortát úgyanígy sütjük meg rögtön a másik után.Mivel ez kisebb formában van ezért magasabb lesz.
Amíg sülnek a torták elkészítjük a két krémet.
A túrókrémhez összetörjük a túrót egy villával majd hozzáadjuk a cukrot,vanília aromát, a reszelt citromhéjat és jó krémesre keverjük.Ha nem sikerült a túrót jój összetörni akkor egy botmixerrel rásegíthetünk.
A körtét meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és pici apró darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a túrókrémhez.
A habtejszínt  kemény habbá verjük majd ezt is hozzáadjuk a túrókrémhez.Hűtőbe tesszük.
A zselatint egy dl vízben feloldjuk, felforrosítjuk (nem forraljuk) majd hűlni hagyjuk és mikor már dermedni kezd hozzáadjuk a hidegre hűlt túrókrémhez.
A vanília krémhez megfőzzük a 3 pudingot a tejben a 9 evőkanál cukorral ezután hűlni hagyjuk..
A habtejszínt a habfixállóval jó kemény habbá verjük majd a kihűlt vanília pudinghoz adjuk és jó krémesre keverjük.
A díszítésre szánt tejszínt is felverjük a habfixálóval és hűtőbe tesszük amíg sorra kerül.
A tortákat, ha kihűltek ketté vágjuk.Az alsóba töltjük a túrókrémet úgy hogy a torta széleit is bekenjük vele.
A felső tortának az alját egy kevés tejszínhabbal (amít a díszítésre használunk) odatapasszuk az alsó torta tetejének a közepére. Erre tesszük a vanília krémet majd befedjük a felső tortalappal. A széleit körbe bekenjük vékonyan tejszínhabbal.
Elővesszük a babapiskótákat és levágjuk mindegyiknek az alját akkorára hogy a torta oldalát eltakarja.Az így elkészített babapiskótákkal körbe ragasztjuk az alsó tortát, jól hozzá nyomkodjuk hogy bele ragadjon a túrókrémbe amivel körbe kentük,végül egy színes szalaggal átkötjük.
A maradék tejszínhabbal bekenjük a torta tetejét (nem kell túl vastag legyen) és hab rózsákkal díszítjük.
A díszítésre szánt körtéket meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és szép egyforma szeletekre vágjuk.Ezzel díszítjük tetszés szerint a tortánkat.
Végül dekor cukorral, gyöngyökkel díszitjük tetszés szerint.

Nem feltétlen kell emeletes legyen,külön külön is elkészíthetőek..Annak ellenére hogy nehéznek tűnik az elkészítése akinek már van egy kis rutinja annak könnyen fog menni viszont eléggé időigényes.A tortalapokat egy nappal korábban is meg lehet sütni így megspórolhatjuk azt az időt amíg sülnek meg kihűlnek. Bátran kezdjetek neki ! Sok sikert !

Hozzávalók:

Az alsó nagyobbik tortához (26 cm) :

  1. 6 tojás
  2. 12 dkg liszt
  3. 12 dkg cukor
  4. 1 csomag sütőpor
  5. 1 kávéskanál citromlé

A túró töltelékhez:

  1. 1/2 kg túró
  2. 15 dkg cukor
  3. 1 evőkanál vanília aroma vagy 2 tasak vaníliás cukor
  4. fél kávéskanál reszelt citrohéj
  5. 1 csomag zselatin
  6. 250 ml habtejszin
  7. 1 nagyobb körte
A felső, kisebbik tortához (24 cm vagy 22 cm)
  1. 6 tojás
  2. 12 dkg liszt
  3. 12 dkg cukor
  4. 1 sütőpor
  5. 1 kávéskanál citromlé
A vanília krémhez:
  1. 3 csomag vanília ízű puding por
  2. 9 dl tej
  3. 9 evő kanál cukor
  4. 250 ml habtejszín
  5. 2 kis tasak habfixáló
Az összeállításhoz :
  1. 2 csomag baba piskóta (300 g )
  2. színes szalag
A torta díszítéséhez:
  1. 250 ml habtejszín
  2. 2 kis tasak habfixáló
  3. 2 nagyobb körte
  4. Dekor cukor

Elkészítés:

 
A tojásokat szét választjuk,fehérjét kemény habbá verjük.
A tojás sárgáját a cukorral fehéredésig kikavarjuk, hozzáadjuk a sütőport amit kevés citromlével felpezsegtettünk,jól elkeverjük,majd hozzáadjuk a lisztet és óvatosan a tojáshabot is belekeverjük.
180 C fokra előmelegített sütőben, sütőpapirral bélelt vagy kivajazott tortaformában tűpróbáig sütjük.
(kb 40 perc).Ha égne a teteje de a tészta még híg akkor alufóliával takarjuk le.
A kisebbik tortát úgyanígy sütjük meg rögtön a másik után.Mivel ez kisebb formában van ezért magasabb lesz.
Amíg sülnek a torták elkészítjük a két krémet.
A túrókrémhez összetörjük a túrót egy villával majd hozzáadjuk a cukrot,vanília aromát, a reszelt citromhéjat és jó krémesre keverjük.Ha nem sikerült a túrót jój összetörni akkor egy botmixerrel rásegíthetünk.
A körtét meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és pici apró darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a túrókrémhez.
A habtejszínt  kemény habbá verjük majd ezt is hozzáadjuk a túrókrémhez.Hűtőbe tesszük.
A zselatint egy dl vízben feloldjuk, felforrosítjuk (nem forraljuk) majd hűlni hagyjuk és mikor már dermedni kezd hozzáadjuk a hidegre hűlt túrókrémhez.
A vanília krémhez megfőzzük a 3 pudingot a tejben a 9 evőkanál cukorral ezután hűlni hagyjuk..
A habtejszínt a habfixállóval jó kemény habbá verjük majd a kihűlt vanília pudinghoz adjuk és jó krémesre keverjük.
A díszítésre szánt tejszínt is felverjük a habfixálóval és hűtőbe tesszük amíg sorra kerül.
A tortákat, ha kihűltek ketté vágjuk.Az alsóba töltjük a túrókrémet úgy hogy a torta széleit is bekenjük vele.
A felső tortának az alját egy kevés tejszínhabbal (amit a díszítésre használunk) odatapasszuk az alsó torta tetejének a közepére. Erre tesszük a vanília krémet majd befedjük a felső tortalappal. A széleit körbe bekenjük vékonyan tejszínhabbal.
Elővesszük a babapiskótákat és levágjuk mindegyiknek az alját akkorára hogy a torta oldalát eltakarja.Az így elkészített babapiskótákkal körbe ragasztjuk az alsó tortát, jól hozzá nyomkodjuk hogy bele ragadjon a túrókrémbe amivel körbe kentük,végül egy színes szalaggal átkötjük.
A maradék tejszínhabbal bekenjük a torta tetejét (nem kell túl vastag legyen) és hab rózsákkal díszítjük.
A díszítésre szánt körtéket meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és szép egyforma szeletekre vágjuk.Ezzel díszítjük tetszés szerint a tortánkat.
Végül dekor cukorral, gyöngyökkel díszítjük tetszés szerint.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here