Túrós epres

Túrós epres

Hirdetés

A túrós epres egy könnyű gyümölcsös nyári sütemény,de akár télen is elkészíthetjük fagyasztott eperből.Lehet kerek,szögletes vagy szív alakú forma,alkalomtól függően.

Hozzávalók:

A tésztához:

  1. 6 tojás
  2. 12 evőkanál cukor
  3. 12 evőkanál liszt
  4. 1 sütőpor
A krémhez:
  1. 0,5 kg túró
  2. 0,5 kg eper
  3. 15 dkg cukor
  4. 1 tasak vaníliás cukor
  5. 1 kávéskanál vanília aroma
  6. 1 tasak zselatin
  7. 0,5 l habtejszín
A tetejére:
  1. 250 ml habtejszín
  2. pár szem eper
Elkészítés:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
A tojások sárgáját a cukorral jól kikavarjuk, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és óvatosan a tojások felvert habját.

Sütőpapírral bélelt formába öntjük, lehet torta vagy szögletes forma.
180 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet.
Az epret megmossuk,megtisztítjuk majd kiválasztunk pár szép szemet a díszítéshez, a többit kis darabokra vágjuk.
A túrót a cukorral kikavarjuk, majd hozzáadjuk a vanília cukrot és az aromát, végül pedig a feldarabolt epret.
A habtejszínt kemény habbá verjük (ha cukrozatlan akkor adjunk hozzá ízlés szerint cukrot), majd ezt is hozzáadjuk a túrókrémhez.
A zselatint megfőzzük a tasakon lévő leírás szerint,majd kissé lehűtjük amíg sűrűsödni, majd hozzáadjuk a krémhez és hűtőbe rakjuk amíg megkeményedik a krém, kb 10 perc.
A kisült és kihűlt tésztát keresztben kettévágjuk és megtöltjük a túrókrémmel.

A süti tetejét tejszínhabbal és eper szemekkel díszítjük.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here