Unikumos aszalt szilvás puncs torta
Hirdetés

Unicumos aszalt szilvás puncs torta

Az unicumos aszalt szilvás puncs torta, alkohol tartalma miatt csak felnőtteknek ajánlott finomság,a keserű és édes ízek különleges kombinációja.

Hozzávalók:
Piskótához

  • 8 db tojás
  • 24 dkg liszt
  • 24 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál víz
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 40 dkg piskóta amit a torta belsejéből kaparunk ki
  • 0.8 dl narancs szörp
  • 0.8 dl unicum vagy más keserű likőr
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 3 csomag puncs ízű pudingpor
  • 9 dl tej
  • 9 evőkanál cukor
  • 1 kis csomag babapiskóta
  • 200 ml habtejszín
  • Tetejére
  • 40 dkg puncs máz (házilag is elkészíthető :13 dkg cukor,2 evőkanál rum és 2 evőkanál meggylé vagy vörösborból)

Tortaformához

  • 2 dkg vaj vagy margarin
  • 2 dkg liszt

Elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. Csipet sóval a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a 4 ek vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
  2. Kivajazott-kilisztezett tortaformába tesszük és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük tűpróbáig. Ha megsült, rácsra téve kihűtjük.
  3. Ha kihűlt a piskótánk, vékonyan levágjuk a tetejét, és a belsejét kivágjuk úgy, hogy körben és alul kb. 0,5 cm maradjon.
  4. A puncs ízű pudingporokat megfőzzük a cukorral és a tejjel és kihűtjük,majd belekeverjük a tortából kivájt piskótát és az aszalt szilvát.
  5. A tejszínt felverjük és belekeverjük a puncs pudingba.

  6. A sárgabarack lekvárt összekeverjük a narancs szörppel.Ezzel megkenjük a tortalapok belsejét.
  7.  Az alsó tortalapra rákenjük a puncs krém felét.
  8. A babapiskótákat keserű likőrben megforgatjuk és rá rakunk egy réteget a puncs krémre.
  9. Betakarjuk a puncskrém maradékával úgy hogy hagyjunk egy keveset a torta oldalának is,majd rátesszük a baracklekvárral megkent tortalapot.
  10. A maradék krémmel bekenjük a torta oldalát és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  11. Másnap puncs mázat készítünk a tetejére.
  12. Puncs máz készítése: 13 dkg cukor,2 ek rum, 2 ek vörösbor (vagy meggylé)
  13. Ízlés szerint díszítjük.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here