Vajas,sajtos,sonkás kifli

Vajas kifli,sajtos kifli, sonkás kifli(kelesztés nélkül)

1 óra alatt kész! Reggelire,vacsorára,kezdő háziasszonyok is könnyen elkészíthetik a finom,friss kifliket.
 
Hozzávalók 12 darabhoz :
  1. 50 dkg liszt
  2. 2,5 dl tej
  3. 2,5 dkg élesztő
  4. 2,5 dkg vaj vagy margarin
  5. 1 kávéskanál cukor
  6. 1 kávéskanál só
  7. reszelt sajt (ha sajtosat is szeretnénk)
  8. szeletelt sonka,szalámi vagy kolbász (ha ilyet is szeretnénk)
Kenéshez:
  1. 1-2 evőkanál tej
Elkészítés :
 
Az élesztőt a meleg cukrozott tejben felfuttatjuk.
A lisztet, a sóval és az olvasztott vajjal és a felfuttatott élesztővel jól elkeverjük és pár perc alatt készre dagasztjuk.
A tésztát két részre osztjuk.
Hirdetés

Egyenként kinyújtjuk és 6 részre osztjuk.

A szeleteket egyenként vékonyra nyújtjuk és a szélesebbik részénél fogva feltekerjük.
Kifli alakúra formáljuk.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tejjel. Tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal is.

A sütőt 200 C fokra felmelegítjük. Ha felmelegedett betesszük sülni a kifliket és a tepsi alá teszünk egy másik tepsibe vizet.
20-25 perc alatt készre sütjük.
Finom, friss, ropogós !

 

Ha szeretnénk változatossá tenni akkor tekerhetünk bele vékonyra vágott sonka szeletet,vagy szalámit, kolbászt is.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here