Vanília krémes finomság 

A vanília krémes finomság egy egyszerűen elkészíthető krémes,habos,sütemény.

Hozzávalók:
A tésztához:
  1. 5 tojás
  2. 15 dkg porcukor
  3. 15 dkg rétesliszt
  4. 4 evőkanál kakaópor
  5. 5 evőkanál víz
  6. 2 teáskanál sütőpor
A krémhez:
  1. 7,5 dl tej
  2. 5 tojássárgája
  3. 2 csomag vaníliás pudingpor
  4. 25 dkg porcukor
  5. 20 dkg vaj vagy margarin
  6. 1 tasak vaníliás cukor
A tetejére:
  1. 5 tojásfehérje
  2. 20 dkg porcukor
  3. 3 dkg csoki vagy tortadara
Elkészítés:
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
Az 5  tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük.
A tésztához valókból a tojássárgáját 10 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, a vizet és a sütőporral elkevert lisztet, majd legvégül óvatosan hozzáadjuk a tojások felvert habját.
Kikent tepsiben 20 perc alatt készre sütjük.

Addig elkészítjük a krémet.
A tejben megfőzzük a pudingport, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és egyenként a tojások sárgáját.Folytonos kevergetés mellett sűrű krémet főzzünk.
A margarint a porcukorral jól kikeverjük és hozzáadjuk a kihűlt vaníliás krémhez.
Krémes állagúra keverjük.

A tetejére való tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük a porcukorral.
Ha kihűlt a piskóta alap rákenjük a vaníliakrémet majd a tojáshabot, végül csokit reszelünk a tetejére vagy megszórjuk tortadarával.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here