Vaníliakrémes erdei gyümölcsös sütemény

Hirdetés

A vaníliakrémes erdei gyümölcsös sütemény egy olyan nyári finomság amit bármilyen alkalomra elkészíthetünk kerek,szögletes vagy szív alakú formában,alkalomnak megfelelően.

Hozzávalók:

egy 25*25 cm es formához.vagy egy 24 cm-sz tortaformához

A tésztához:

  1. 6 tojás
  2. 12 evőkanál cukor
  3. 12 evőkanál liszt
  4. 1 tasak sütőpor

A krémhez:

  1. 15 dkg porcukor
  2. 15 dkg margarin
  3. 1 csomag vaníliás pudingpór
  4. 3 dl tej
  5. 1 csomag vaníliás cukor
  6. 25 dkg mascarpone

A díszítéshez:

  1. 500 g marcipán massza
  2. 2 dl habtejszín
  3. 500 g vegyes erdei gyümölcs,lehet mirelit is

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk,a sárgáját a cukorral fehéredésig kavarjuk,hozzáadjuk a sütőport,a lisztet,majd a legvégén a tojások habbá vert fehérjét .

180 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük,kb 30 perc.

Közben elkészítjük a krémet.

A pudingpor megfőzzük a tejben és hagyjuk kihűlni.A cukrot kikavarjuk a porcukorral,majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot,a mascarponét,a vaníliás cukrot és krémesre keverjük.

Ha kihűlt a piskótánk keresztbe ketté vágjuk,majd az alsó lapra rákenjük a krémet.

A krémbe egyenletesen szurkálunk a gyümölcsökből.

Ezután befedjük a másik piskótalappal.

A marcipán masszának a 2/3 át a sütemény nagyságának megfelelő méretre nyújtjuk és befedjük vele a süteményt.

 

A maradék marcipán masszát szalag formájúra nyújtjuk ,a szélét be mintázzuk majd keresztbe tesszük a sütin, a közepén  egy masnit formálunk belőle,mintha egy ajándék lenne.

Ezután a tejszínt kemény habbá verjük és tetszés szerint díszítjük a habbal és a maradék gyümölcsökkel.

 

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here